Panerad torsk med currykål

Serverar: 4 portioner

Fisken får smakrikt sällskap av en god, varm kålsallad med knapriga mandlar och sött äpple.

Ingredienser

  • 600 g torskfilé utan skinn, gärna skrei
  • 4 msk rågmjöl
  • Salt
  • Nymald vitpeppar
  • Smör och olja till stekning
  • Grön dressing
  • 2 små knippen olika örtkryddor, t ex dill, körvel och gräslök
  • 2 dl lätt créme fraiche
  • Salt
  • Nymald svartpeppar
  • Currykål
  • 1 litet huvud spetskål eller vitkål
  • 1 msk neutral olja till stekning
  • 1 msk curry
  • 20 sötmandlar
  • 1 rött äpple
  • Tillbehör
  • Bröd
  • Instruktioner

    1. Grön dressing: Finhacka örterna och rör ner dem i créme fraichen. Smaka av med lite salt och peppar.
    2. Currykål: Ta bort de yttersta bladen på spetskålshuvudet och skär det i stora klyftor. Ta bort stocken i mitten och skär sedan klyftorna i stora bitar. Hetta upp oljan i en stekpanna och fräs curryn någon minut. Tillsätt kålen och stek den mjuk.
    3. Hacka mandlarna och vänd ner i kålen. Ta bort kärnhuset ur äpplet, skär det i tunna klyftor och strö dem över kålen. Ställ åt sidan men håll kålen varm.
    4. Skär fisken i 4 lika stora bitar och vänd dem i rågmjöl på en tallrik. Salta och peppra. Stek fisken i olja och smör på medelvärme tills den får fin färg, ca 4 minuter på varje sida.
    5. Lägg upp kål och fisk på 4 tallrikar. Ringla över lite av dressingen och servera gott bröd till.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben