Panga i saffranssås

Serverar: 4 portioner

Tid: 20 minuter

Fisken kan tillagas såväl i ugn (200C) som i kastrull på spisen.

Ingredienser

  • 4 pangasiusfiléer
  • Mynta- eller basilikablad
  • 2 tsk rivet citronskal
  • 1 tsk salt
  • 2 krm peppar
  • Sås
  • 2 msk smör
  • 1 msk vetemjöl
  • 1 krm saffran
  • 1 fiskbuljongtärning
  • 2 dl vatten
  • 2 dl matlagningsgrädde
  • 2 tsk pressad citron
  • Kajennpeppar
  • Instruktioner

    1. Tina filéerna och torka av dem. Salta och peppra, strö på rivet citronskal och lägg ut mynta- eller basilikabladen. Rulla ihop och fäst med en tandpetare rakt igenom.
    2. Fräs smör med saffran och vetemjöl. Smula i fiskbuljongen och späd med vatten och grädde till en lagom tjock sås. Låt sjuda cirka fem minuter. Smaka av med citronsaft och kajennpeppar.
    3. I kastrull: Ställ rullarna i såsen och låt koka på låg värme under lock 15-20 minuter.
    4. I ugn: Häll såsen i en liten ugnsform eller fyra små portionsformar och ställ i rullarna. Värm i 200C i cirka 20 minuter.
    5. Servera med kokt potatis och nykokt broccoli.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben