Panko- och solrospanerad schnitzel

Serverar: 4 portioner

Frasig och supergod schnitzel som serveras med en fräsch zucchinisallad. Panko är ett asiatiskt ströbröd som ger lite extra knaprighet. Variera solroskärnorna med sesamfrön eller melonkärnor. Den som är extra hungrig kan lägga till potatis, ris eller annat gryn.

Ingredienser

  • 500 g kalv- eller fläskschnitzel
  • 1 tsk salt
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 ägg
  • 2 dl panko eller vanligt ströbröd
  • 1 dl solroskärnor
  • 2 msk neutral olja
  • 2 msk smör
  • 1 citron i klyftor
  • Zucchinisallad
  • 1 zucchini
  • 1 fänkål
  • 100 g färska böngroddar
  • 1 citron, saften
  • 3 msk kapris
  • Flingsalt
  • Servering
  • Citronklyftor
  • Persilja
  • Eventuellt potatis, ris eller annat gryn
  • Instruktioner

    1. Salta köttet och vänd det först i vetemjöl, sedan i lättvispat ägg och sist i panko blandat med solroskärnor. Hetta upp olja och smör i en stekpanna och stek schnitzlarna ca 3 minuter per sida.
    2. Skiva zucchini och fänkål tunt, använd en osthyvel eller mandolin. Blanda med böngroddar, kapris och pressa över citron. Salta.
    3. Servera med citronklyftor och garnera med persilja. Servera eventuellt med kokt potatis, ris eller annat gryn.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben