Pannacotta med äppelkompott
Ljuvlig dessert där pannacotta med vit choklad, vanilj och grädde serveras med hemgjord äppelkompott, toppad med honung och valnötter. Mums!
Ingredienser
1 l grädde
2 tsk vaniljsocker
2 dl gelésocker
300 g vit choklad
Topping
1 äpple
Smör till stekning
1 dl konjak
1 dl socker
1 msk honung
Valnötter
Vispgrädde
Instruktioner
- Låt grädde, vaniljsocker och gelésocker koka upp snabbt under omrörning.
Lägg i vit choklad.
- Rör tills det har smält.
- Häll upp i efterrättsglas och låt stå i kyl ca 1 timme, tills det blir stelt.
- Topping: Hacka äpplet i små bitar.
Fräs i smör i stekpanna.
- Häll i konjak, socker, honung och valnötter (så många du vill)
- Låt detta koka ihop och häll över efterrätten.
Toppa med vispgrädde.
- Njut!
Liknande recept
Kommentarer (2)
Den här efterrätten är så vansinnigt god att jag länge kommer att ha den i tankarna :-) Jag vill i vanliga fall alltid ha choklad i efterrätten, men nu har jag tänkt om! SÅ gott!
Denna dessert var toppengod, kommer säkert att göra den fler gånger.. Monika