Pannacotta med akaciahonung och chokladfigurer

Serverar: 5 portioner

Mmmmmmmmm.

Ingredienser

  • 2 blad gelatin
  • Vatten
  • 2 1/2 dl grädde, mellan- eller matlagningsgrädde
  • 1/2 dl strösocker
  • 2 1/2 dl vaniljyoghurt
  • 1 tsk vaniljsocker
  • Tillbehör
  • Chokladfigurer
  • Flytande akaciahonung eller annan flytande honung
  • Halvtinade bär, t ex hallon och björnbär
  • Myntakvistar
  • Florsocker
  • Till chokladfigurerna
  • Ca 50 g blockchoklad
  • Instruktioner

    1. Lägg gelatinbladen i rikligt med kallt vatten, ca 10 minuter. Koka grädde och strösocker i en kastrull några minuter. Sänk värmen.
    2. Krama vattnet ur gelatinbladen och lägg ner dem i grädden. Låt dem smälta under omrörning. Ta kastrullen från värmen och låt grädden svalna. Blanda ner vaniljyoghurt och vaniljsocker.
    3. Häll upp pannacottan i portionsglas. Låt dem stå 2-3 timmar i kylen före serveringen.
    4. Gör under tiden chokladfigurerna (se nedan). Häll en aning honung på pannacottan och stick ner chokladfigurer. Garnera med bär och ev myntakvist. Pudra till sist över lite florsocker.
    5. Chokladfigurer: Smält blockchokladen i mikrovågsugn eller i vattenbad på spisen. Häll chokladen i en plastpåse med raka hörn eller i en liten pappersspritspåse. Klipp upp hörnet och spritsa figurer på bakplåtspapper. Placera figurerna kallt så att de stelnar. Lossa dem försiktigt från underlaget.

    Liknande recept

    5
    4 h 10 min
    3-4

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben