Ljuvlig dessert/efterrätt!
Ingredienser
2 ½ gelatinblad
4 dl vispgrädde
½ dl socker
½ vaniljstång
1 apelsin, rivet skal
2 msk pressad apelsinsaft
Gelé
2 gelatinblad
2 dl pressad apelsinsaft
Garnering
Gräddklick med några bär
Instruktioner
- Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten i 5 min. Snitta upp vaniljstången och skrapa ur fröna.
- Blanda grädde, vaniljstång med frön, socker, apelsinskal och saft i en kastrull. Koka upp och ta kastrullen från värmen och låt dra i ca 10 min.
Ta upp vaniljstången.
Kramaur vattnet ur gelatinbladen och låt dem smälta i grädden. Häll upp pannacottan i fem portionsglas och låt stå i kylen i ca tre timmar för att stelna.
- Gelé: Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten i 5 min. Värm 1 dl av apelsinsaften. Ta upp gelatinbladen och låt dem smälta i den varma saften. Rör i resten av saften och häll försiktigt gelén över pannacottan. Låt stelna i ca 1 timme.
- Garnera med en gräddklick och några bär på toppen!
Liknande recept
Kommentarer (0)
Relaterade Artiklar
Unna dig en Panna Cotta!
Enkelt, fantastiskt gott och variationsmöjligheter i det oändliga. Pan...