Pannacotta med apelsin

Serverar: 5 portioner

Ljuvlig dessert/efterrätt!

Ingredienser

  • 2 ½ gelatinblad
  • 4 dl vispgrädde
  • ½ dl socker
  • ½ vaniljstång
  • 1 apelsin, rivet skal
  • 2 msk pressad apelsinsaft
  • Gelé
  • 2 gelatinblad
  • 2 dl pressad apelsinsaft
  • Garnering
  • Gräddklick med några bär
  • Instruktioner

    1. Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten i 5 min. Snitta upp vaniljstången och skrapa ur fröna.
    2. Blanda grädde, vaniljstång med frön, socker, apelsinskal och saft i en kastrull. Koka upp och ta kastrullen från värmen och låt dra i ca 10 min. Ta upp vaniljstången. Kramaur vattnet ur gelatinbladen och låt dem smälta i grädden. Häll upp pannacottan i fem portionsglas och låt stå i kylen i ca tre timmar för att stelna.
    3. Gelé: Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten i 5 min. Värm 1 dl av apelsinsaften. Ta upp gelatinbladen och låt dem smälta i den varma saften. Rör i resten av saften och häll försiktigt gelén över pannacottan. Låt stelna i ca 1 timme.
    4. Garnera med en gräddklick och några bär på toppen!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Unna dig en Panna Cotta!
    Enkelt, fantastiskt gott och variationsmöjligheter i det oändliga. Pan...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben