Pannacotta med granatäppelgelé

Serverar: 4-6 portioner

Tid: 2 timmar 30 minuter

Trevlig efterrätt och väldigt god.

Ingredienser

  • 3 gelatinblad
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 dl mjölk (gärna gammeldags)
  • 1 dl socker
  • 1 vaniljstång, endast fröna
  • 3 dl grekisk yoghurt
  • Granatäppelgelé
  • 135 g geléhallon
  • 3 dl granatäppeljuice
  • Topping
  • ½ granatäpple (kärnorna)
  • Instruktioner

    1. Lägg gelatinet i en skål med kallt vatten och låt dra i fem minuter.
    2. Häll vispgrädde, mjölk, socker och vanilj frön i en liten kastrull och värm försiktigt, precis tillräckligt för att sockret ska smälta, rör hela tiden.
    3. Lägg yoghurten i en stor skål.
    4. Tag av gräddmjölken från värmen, krama ur överflödigt vatten ur gelatinet, lägg ner det i gräddmjölken och rör om tills det är upplöst. Låt svalna ca 10-15 minuter.
    5. Under tiden förbered glasen 4-6 st (gärna champagneglas) för servering. Använd äggkartonger att lägga glasen i så att de lutar och ställ på en bricka som får plats i kylen.
    6. När mjölkblandningen har svalnat, häll blandningen över yoghurten och vispa försiktigt ihop allting.
    7. Häll försiktigt blandningen i 4-6 glas, dela det jämnt, placera sen glasen kylskåpet 1-2 timmar, eller tills blandningen stelnat.
    8. Förbered under tiden gelélagret, lägg geléhallonen i en skål och häll över 2 dl kokhett vatten och rör om tills gelén är smält. Rör i granatäpplejuice, låt det sedan svalna ordentligt så att det inte smälter pannacottan när gelén ska hällas i glasen.
    9. Ta nu ut glasen och häll den svala gelén över var och en, dela det jämnt. Ställ tillbaka glasen i kylskåpet i ca 2 timmar, eller tills gelén har stelnat.
    10. Vid servering toppa pannacottan med granatäppelkärnor. De kan hålla sig ett par dagar i kylskåpet.

    Liknande recept

    5
    4 h 10 min
    3-4

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben