Pannacotta med hallonyoghurt

Serverar: 4 portioner

Jättegott!

Ingredienser

  • 2 dl cultura dofilus hallon, eller vanlig hallonyoghurt
  • 2 st gelatinblad
  • 2 st vaniljstänger
  • 2,5 dl matlagningsgrädde
  • 2 msk råsocker
  • 1 krm salt
  • 1 st päron, till exempel anjou
  • 2 st syltad ingefära, bitar
  • 250 g hallon, frysta eller färska
  • Garnering
  • Färska hallon
  • Citronmeliss
  • Instruktioner

    1. Blötlägg gelatinbladet 5 minuter i kallt vatten.
    2. Dela vaniljstången på längden och skrapa ur fröna. Koka upp grädde, vaniljfrön, socker och salt. Ställ kastrullen åt sidan.
    3. Lyft upp gelatinet och rör ner i grädden så att det smälter. Låt svalna något. Rör ner yoghurten.
    4. Riv päron och ingefära grovt och blanda med hallonen. Fördela frukten i botten på portionsformar eller glas. Häll i gräddblandningen och låt stå i kyl minst 3 timmar. Garnera med färska hallon och citronmeliss.

    Liknande recept

    5
    4 h 10 min
    3-4

    Kommentarer (1)

    Nightmareangel 15 november 2011

    Supergott! :)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben