Häll grädden i en kastrull.
Dela vaniljstången på längden och skrapa ner fröna i grädden. Tillsätt vaniljstången och hetta försiktigt upp till strax under kokpunkten. Sila ner grädden i en värmetålig skål och ställ åt sidan.
Häll kaffet i en skål, strö över galatinpulver och låt stå i 5 minuter tills pulvret har svällt. Ställ skålen över en kastrull med sakta sjudande vatten tills grlatinet lösts upp.
Rör ner lite av grädden i gelatinblandningen och rör därefter ner blandningen i resten av grädden. Fördela blandningen i formarna, låt svalna och låt sedan formarna stå i kylskåpet 8 timmar eller över natten.
Chokladsås:
Häll en fjärdedel av grädden i en skål och rör ner den smälta chokladen. Rör ner resten av grädden.
Servera pannacottan genom att hastigt doppa formarnas botten i hett vatten och stjälp sedan upp dem. Häll såsen runt omkring. Dekorera med chokladbönor.