Reducera gelén till 2 dl, annars blir den för lös.
Ingredienser
4 gelatinblad
6 dl vispgrädde
1 vaniljstång
1 dl farinsocker
Nypongelé
3½ dl vatten
1 dl rensade, grovhackade nypon eller samma mängd torkade
1 dl syltsocker
Tillbehör
Mandelbiskvier
Instruktioner
Lägg gelatinbladen i kallt vatten, minst 15 minuter.
Häll grädden i en kastrull. Dela vaniljstången på mitten. Snitta den på längden och skrapa ur fröna. Lägg frön och stång i grädden. Tillsätt farinsockret.
Värm grädden under omrörning till strax före kokpunkten. Sila bort vaniljstången.
Smält gelatinbladen i den varma grädden under omrörning. Fördela blandningen i åtta portionsformar som rymmer ca 1½ dl. Täck och ställ kallt.
Nypongelé: Blanda vatten, nypon och syltsocker i en kastrull. Låt blandningen sjuda utan lock tills 2 dl saft återstår. Sila.
Låt blandningen svalna och skeda den sedan över pannacottan. Ställ kallt ytterligare någon timme före servering. Dekorera med mandelbiskvier före servering.