Pannacotta med nypongelé

Serverar: 8 portioner

Reducera gelén till 2 dl, annars blir den för lös.

Ingredienser

  • 4 gelatinblad
  • 6 dl vispgrädde
  • 1 vaniljstång
  • 1 dl farinsocker
  • Nypongelé
  • 3½ dl vatten
  • 1 dl rensade, grovhackade nypon eller samma mängd torkade
  • 1 dl syltsocker
  • Tillbehör
  • Mandelbiskvier
  • Instruktioner

    1. Lägg gelatinbladen i kallt vatten, minst 15 minuter.
    2. Häll grädden i en kastrull. Dela vaniljstången på mitten. Snitta den på längden och skrapa ur fröna. Lägg frön och stång i grädden. Tillsätt farinsockret.
    3. Värm grädden under omrörning till strax före kokpunkten. Sila bort vaniljstången.
    4. Smält gelatinbladen i den varma grädden under omrörning. Fördela blandningen i åtta portionsformar som rymmer ca 1½ dl. Täck och ställ kallt.
    5. Nypongelé: Blanda vatten, nypon och syltsocker i en kastrull. Låt blandningen sjuda utan lock tills 2 dl saft återstår. Sila.
    6. Låt blandningen svalna och skeda den sedan över pannacottan. Ställ kallt ytterligare någon timme före servering. Dekorera med mandelbiskvier före servering.

    Liknande recept

    5
    4 h 10 min
    3-4

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben