Pannacotta med plommonsås

Serverar: 4 portioner

Underbar, krämig och perfekt att förbereda innan bjudningen, med andra ord den ultimata desserten som alltid får högsta betyg.

Ingredienser

  • 1 vaniljstång
  • 5 dl vispgrädde
  • ½ dl strösocker
  • 4 gelatinblad
  • Rivet skal av 1 citron
  • Plommonsås
  • 600 g plommon, ca 15-20 st
  • 2 dl torrt rött vin
  • 1-1½ dl strösocker
  • Garnering
  • Myntablad
  • Instruktioner

    1. Dela vaniljstången på längden. Koka upp grädde, socker och vaniljstång i en kastrull och låt sjuda på medelvärme 10 minuter. Lägg gelatinbladen i kallt vatten i 5 minuter.
    2. Ta kastrullen från värmen, ta upp vaniljstången och skrapa ur de svarta vaniljkornen med en kniv ner i grädden. Krama ur gelatinet och blanda ner i grädden. Rör om. Blanda ner det rivna citronskalet. Häll smeten i 4 portionsskålar à 2 dl i varje skål och ställ in i kylen ca 6 timmar.
    3. Tvätta och kärna ur plommonen och skär dem i bitar. Koka upp frukten på medelvärme tillsammans med vin och 1 dl socker. Låt sjuda i 10 minuter.
    4. Kör såsen i mixer eller matberedare, kyl ner och smaka av med socker. Häll upp såsen på 4 tallrikar. Värm formarna med pannacottan i varmt vatten och stjälp upp puddingen på såsen. Garnera med mynta.

    Liknande recept

    5
    4 h 10 min
    3-4

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben