Pannacotta med smak av sommar och gräslök

Serverar: 4 portioner

Bjuder du på denna förrätt kan du förstås inta ha pannacotta till dessert.

Ingredienser

  • 1 gelantinblad
  • 1 dl vispgrädde
  • 2 krm salt
  • 1 krm svartpeppar
  • ½ dl finhackad rödlök
  • ½ dl hackad gräslök
  • 1 dl gräddfil
  • 30 g löjrom eller stenbitsrom
  • Gräslök för garnering
  • Instruktioner

    Lägg gelantinet i kallt vatten i ca 5 min. Värm grädden i en kastrull och ta av från plattan. Lyft upp gelantibladet och rör ner det grädden. Krydda med salt och peppar, blanda ner rödlök, gräslök och gräddfil. Häll smeten i 4 dubbla stora muffinsformar. Låt dem stelna i kylen i minst 4 timmar eller över natten. Hit kan förberedas. Lägg på löjrommen och gräslök före servering.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben