Pannacotta med tropisk frukttopping

Serverar: 4 portioner

Med gelésocker i stället för gelantin blir denna fräscha och goda desserten extra lättlagad.

Ingredienser

  • 200 ml kokosmjölk
  • 3 dl vispgrädde
  • 0.75 dl gelésocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • Frukttopping
  • ½ liten färsk ananas
  • 1 passionsfrukt
  • 1 msk rårörsocker
  • Finrivet skal av 1 lime
  • 1 msk hackad mynta
  • Instruktioner

    1. Häll kokosmjölken, grädden och gelésocker i en kastrull. Koka upp och låt koka ½ minut. Ta kastrullen från värmen. Rör ner vaniljsockret.
    2. Häll upp i portionsglas. Ställ i kylen att stelna ca 3 timmar.
    3. Frukttopping: Skär bort rotstocken och skal på ananasen. Skär fruktköttet i små tärningar. Blanda med urgröpt passionsfrukt, socker, limeskal och mynta.
    4. Toppa pannacottan med frukterna strax före servering.

    Liknande recept

    5
    4 h 10 min
    3-4

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben