Pannacotta med vinterfrukt

Serverar: 4 portioner

Tid: 2 timmar 45 minuter

Om man vill bjuda på något gott så passar det alltid med pannacotta.

Ingredienser

  • Pannacotta
  • 1 gelatinblad
  • 3 dl vispgrädde
  • 0,75 dl farinsocker
  • ½ vaniljstång
  • Lag
  • 1 dl rött vin
  • ½ dl farinsocker
  • 1 kanelstång
  • ½ vaniljstång
  • 1 st stjärnanis
  • 4 katrinplommon
  • 4 torkade aprikoser
  • Instruktioner

    1. Pannacotta: Lägg gelatinbladet i blöt i kallt vatten. Blanda grädde och farinsocker i en liten kastrull. Snitta och öppna den halva vaniljstången. Lägg den i grädden. Låt blandningen koka upp hastigt under omrörning. Ta kastrullen från plattan. Tillsätt gelatinbladet och rör tills det har smält. Ställ kastrullen i kallt vatten i diskhon tills grädden svalnat. Rör om då och då. Ta upp vaniljstången och fördela grädden i portionsformar som rymmer drygt en deciliter. Täck och ställ formarna i kylen minst 2 timmar.
    2. Lag: Blanda vin, farinsocker, kanelstång, snittad vaniljstång och stjärnanis i en liten kastrull. Rör tills sockret smält och ge sedan blandningen ett uppkok. Hacka katrinplommon och aprikoser. Lägg hacket i den varma vinlagen. Låt frukterna dra i lagen någon timme, gärna längre.

    Liknande recept

    5
    4 h 10 min
    3-4

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben