Pannbiffar i grönpepparsås

Serverar: 4 portioner

Grönpeppar är en härlig krydda! Med en skvätt konjak och fransk senap får såsen till pannbiffen ytterligare sting.

Ingredienser

  • 400 g nötfärs
  • 1 ägg
  • ½ dl vispgrädde
  • 1 msk fransk senap
  • Salt
  • Citronpeppar
  • Smör
  • Grönpepparsås
  • 2 msk konjak
  • 2 msk fransk senap
  • 1 msk grönpepparkorn i lag
  • 2 ½ dl grädde
  • Klyftpotatis
  • ¾ kg potatis
  • 2 msk smör
  • Salt
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225 ° Skala potatisen och skär dem i tunna klyftor. Lägg klyftorna i en liten långpanna och klicka över smör samt lite salt. Ställ in formen i ugnen i ca 35 minuter och vänd potatisen några gånger under tiden
    2. Bland samman färsen med, ägg, vispgrädde och senap. Smaka av med salt och citronpeppar. Forma biffar och bryn dem i i lite smör i en stekpanna. Tillsätt konjak, senap, grönpeppar och vispgrädde och låt det puttra en liten stund tills biffarna är färdiga. Servera biffarna med klyftpotatis och en god sallad.

    Liknande recept

    3.8
    20 min
    4
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben