Pannkaksmuffins med lemon curd

Serverar: 12 portioner

Sött och syrligt samsas här i dessa snabbgjorda bakelser! Orkar du inte göra din egen lemon curd så köp den på burk.

Ingredienser

  • 3 dl vetemjöl
  • ½ tsk salt
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 5 dl mjölk
  • 4 ägg, spara en äggvita och vispa upp till ett skum
  • 1 msk smör till formen
  • Lemon curd
  • 3 citroner, saft och finrivet skal
  • 60 g smör
  • 3 dl socker
  • 2 ägg
  • 2 äggulor
  • Servering
  • 3 dl vispgrädde
  • 250 g färska bär
  • Florsocker att pudra med
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225 grader.
    2. Blanda vetemjöl, salt och vaniljsocker i en bunke. Vispa i mjölken, lite i taget. Vispa i äggen, spara en vita och vispa den separat i en bunke och vänd ner i smeten. Smörj en muffinsplåt med smör och häll smeten i formen. Grädda mitt i ugnen i ca 15 minuter.
    3. Lemon curd: Blanda citronsaft, skal, smör och socker i en rostfri kastrull och smält allt på låg värme. Dra av från plattan. Vispa ägg och äggulor i en bunke. Häll ner äggen i den ljumma blandningen i kastrullen och sjud försiktigt under vispning tills det tjocknar. Dra av från värmen och sila av. Häll upp lemon curden i en bunke och sätt på plastfolie. Låt den kallna i kylen eller fyll upp i en burk.
    4. Servering: Vispa grädden och fyll upp i en spritspåse. Lägg på lemon curd på pannkaksmuffinsen, servera resten av lemon curden vid sidan om. Lägg på bär och garnera med grädde eller servera grädden och resten av bären i en skål vid sidan om.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben