En utmärkt vardagsmatlösning är att grädda en stor sats pannkakor som man har i kylen eller fryser in och sedan använder som naturligt glutenfri pizzabotten eller istället för varma mackor. Perfekt att toppa med rester eller vad du nu än råkar ha hemma. Den smältande goda sötpotatiskrämen gör att du varken saknar ost eller tomatsås.
Glutenfri, laktosfri och äggfri.
Ingredienser
Sötpotatiskräm
2 sötpotatisar
2 vitlöksklyftor
Ca 3 msk olivolja
Salt
Svartpeppar
Pannkakor
2 dl majsmjöl
4 msk sojamjöl
½ dl hirsflingor
1 tsk bakpulver
½ tsk salt
5 dl mjölk, t ex havre-, soja- eller mandel
2 msk smör t ex mjölkfritt
Rapsolja att steka i
Topping
450 g fryst spenat, tinad
2 dl frysta gröna ärter, tinade
Gröna oliver
1 salladslök
4 msk solrosfrön eller pumpafrön
Olivolja eller rapsolja
Färsk eller torkad oregano
Flingsalt