Pannkakspizza med svamp och oliver

Serverar: 4 portioner

Det här är den perfekta snabbmaten. Den kan ätas både varm och kall. 500 kalorier per portion

Ingredienser

  • 4 dl vetemjöl
  • 8 dl mellanmjölk
  • 3 ägg
  • 1 tsk salt
  • 4 stora tomater
  • 1 rödlök
  • 200 g portabellasvamp
  • 12 gröna oliver
  • 2 dl ost, 17%
  • 2 tsk smulad oregano
  • 2 morötter
  • 200 g kålrot
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225 grader. Vispa mjölet med hälften av mjölken, tillsätt resten av mjölken, ägg och salt. Häll smeten i en smord ugnsfast form. Grädda i 15 minuter, ytan ska ha stelnat.
    2. Skär tomater i tjocka skivor och löken i tunna ringar. Dela svampen i halvor. Lägg på tomater, rödlök, svamp, oliver och riven ost, strö på oregano. Grädda i ytterligare 10 minuter.
    3. Servera med morötter och kålrot skurna i stavar.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben