Pannkakstårta

Serverar: 6-8 portioner

Poppis hos barn

Ingredienser

  • 2 ½ dl vetemjöl
  • 6 dl mjölk
  • 3 ägg
  • ½ tsk salt
  • 2-3 msk smör
  • Fyllning
  • 200 g frysta hallon
  • 250 g kesella kvarg vanilj
  • 2 dl vispgrädde
  • Instruktioner

    1. Vispa ut mjölet i hälften av mjölken till en slät smet. Vispa i resten av mjölken, ägg och salt. Smält smöret i en stekpanna. Häll ner det i smeten.
    2. Grädda 8 pannkakor i stekpannan. Låt dem kallna. Tina hallonen. Mosa hälften och blanda med Kesella kvarg.
    3. Lägg ihop pannkakorna med hallonkrämen emellan till en tårta. Vispa grädden. Klicka den på tårtan och lägg på resten av hallonen vid serveringen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben