Pannkakstårta med färsfyllning

Serverar: 4-6 portioner

Alltid lika populär är denna pannkakstårta

Ingredienser

  • 500 g blandfärs
  • 2 gula lökar
  • 2 morötter
  • 1 msk vetemjöl
  • 2 -3 dl vispgrädde
  • 2 dl kycklingbuljong (tärning)
  • 1 tsk salt
  • 1 krm citronpeppar
  • 1 krm grillkrydda
  • 4-6 msk ketchup
  • 1 tsk oregano
  • 100 g bacon
  • 150 g champinjoner
  • Kinesisk soja
  • Pannkakor
  • 3 ägg
  • 2 1/2 dl vetemjöl
  • 6 dl mjölk
  • 1/2 tsk salt
  • Garnering
  • riven ost
  • Tomatskivor
  • Instruktioner

    1. 1. Skala och finhacka löken. Skala och riv morötterna grovt. Fräs lök och morötter i lite matfett tills löken är mjukt och glansig. Lägg över det i en gryta.
    2. 2. Fräs färsen jämnt smulig i lite matfett, krydda. Lägg över den i grytan. Strö över mjölet och rör om.
    3. 3. Tillsätt grädde, buljong, oregano och ketchup. Låt allt puttra under lock på svag värme i ca 10 minuter. Rör då och då.
    4. 4. Ansa och tärna svampen. Tärna baconet. Fräs svamp och bacon. Lägg ner det i färsröran. Smaka av med soja. 5. Vispa samman ägg, mjöl och cirka hälften av mjölken till pannkakorna. Vispa till en klimpfri smet. Tillsätt resten av mjölken.
    5. 6. Grädda ca 10 pannkakor.
    6. 7. Lägg ihop pannkakorna med köttfärsröran emellan. Lägg tomatskivor och riven ost på översta pannkakan. Gratinera mitt i ugnen 225 grader i ca 20 minuter eller tills allt är genomvarmt. Bjud gärna en sallad till.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben