Pannkakstårta Suzette

Serverar: 4-6 portioner

Läcker fyllning av honung, russin och citron.

Ingredienser

  • Pannkakssmet
  • 2½ dl vetemjöl
  • 6 dl mjölk
  • 3 ägg
  • Salt
  • 2 msk smält smör + 1 msk smör till första laggen
  • Fyllning
  • 2 dl honung
  • 1 dl russin
  • 1 citron, skal och saft
  • ½ tsk malen ingefära
  • 1 tsk kanel
  • Gräddcrème
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 dl grädde
  • ½ dl råsocker
  • Hackad mandel till garnering
  • Instruktioner

    1. Pannkakorna: Vispa mjölet med hälften av mjölken till en klimpfri smet. Tillsätt resten av mjölken. Vispa ner äggen, ett i taget, och tillsätt salt. Låt smeten stå och svällla cirka 30 minuter. Blanda under tiden honung, russin, skal och saft från citronen, ingefära och kanel i en kastrull. Låt koka i cirka 5 minuter. Låt svalna. Smält 2 msk smör och blanda ner i smeten. Låt 1 msk smör smälta i en panna och grädda små pannkakor. Vispa då och då i smeten så att mjölet inte sjunker till botten.
    2. Varva pannkakorna på ett fat med fyllning mellan varje lagg. Toppa sista laggen med fyllning och avsluta med hackad mandel.
    3. Blanda crème fraiche, ovispad grädde och råsocker i en skål. Vispa tills det tjocknar. Servera som tillbehör till pannkakstårtan.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben