Panpizza med päron, gorgonzola och druvor

Serverar: 2 portioner

En riktigt fräsch panpizza som du snabbt och enkelt lagar hemma på spisen!

Ingredienser

  • 2 dl bovetemjöl
  • 2 msk kokosmjöl
  • 1 msk fiberhusk eller psyllium
  • 1 tsk bakpulver
  • 1/4 tsk salt
  • ½ msk oregano
  • 1 msk olivolja
  • 4 dl kokande vatten
  • Fyllning
  • ½ tunt skivat mjukt päron
  • 30-50 g gorgonzola
  • Några grenar ekologiska kärnfria röda vindruvor
  • Några stjälkar bladpersilja
  • Olivolja
  • nymald svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Blanda de torra ingredienserna till degen i en bunke. Tillsätt kokande vatten och olivolja och arbeta ihop till en jämn deg. Dela degen i två bitar och strö lite bovete på en arbetsbänk och platta ut grova rundlar som är ca 1 cm tjocka.
    2. Förbered fyllningen genom att skölja frukten och persiljan och skiva päronet tunt, smula gorgonzolan i grova bitar.
    3. Stek botten gyllene på ena sidan i olivolja. Vänd botten och sänk värmen. Lägg på hälften av päronskivorna och gorgonzolan. Smält osten under lock. Ta av locket och låt pizzan gå klart och få fin färg under.
    4. Upprepa med nästa pizza.
    5. Toppa med vindruvor och blad av persilja. Ringla över olivolja och mal över svartpeppar.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben