Papardelle med parmaskinka och basilika

Serverar: 2 portioner

Tid: 30 minuter

Utsökt pastarätt som är enkel och lättlagad, vi lagar den lata sommardagar.

Ingredienser

  • 1 paket färsk papardelle à 400 g, gärna Willis egen färskpasta
  • 1 paket parmaskinka 90 g
  • 1 stor zucchini
  • Ev 1 gul lök
  • 8 färska champinjoner
  • 2 mozzarellaostar
  • 2 dl grovt riven parmigiano Reggiano
  • 1 kruka basilika
  • 1 dl god olivolja
  • 2 msk smör
  • 2 soltorkade tomater i olja
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Börja med att mixa 2/3 delar av basilikabladen med 0,5 dl olivolja och lite salt. Skär sedan zucchinin i stavar, skiva champinjonerna (ev + en gul lök beroende på smak men då blir rätten mycket mer matig och inte bara delikat), fräs dessa i en stor stekpanna på mycket stark värme, salta och peppra. Zucchinin ska få ordentlig med färg men inte tappa spänsten, smaka av, zucchini kräver ganska mycket salt för att komma till sin rätt men var försiktig så det inte blir för mycket . Ta av detta från värmen.
    2. Klipp lagom munsbitar av mozzarellan ner i det stekta, klipp sedan ner parmaskinkan.
    3. Koka pastan i max 4 minuter i saltat vatten med en skvätt olivolja. Häll av pastan. Häll din hemmagjorde pesto över pastan och lyft runt allt lite. Blanda sedan det stekta och pastan i en stor skål med lite färska basilikablad, fint klippta soltorkade tomater, ringla över resterande av olivoljan och slutligen lägger du en topp av riven parmigiano över alltihopa
    4. Servera varmt och njut! (Den här rätten kom till när vi odlat för mycket zucchini och basilika för två år sedan). Man kan variera den med att ha i ruccola och lite valnötter om man vill.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben