Pappardelle med sparris- och pinjenötssalsa

Serverar: 4 portioner

En snabb vegetarisk pastarätt. Smarrig krämig sås med parmesan, sparris och pinjenötter.

Ingredienser

  • 400 g pappardelle (pasta)
  • 300 g grön sparris, gärna färsk
  • 3½ msk pinjenötter
  • 1 dl färskriven parmesanost
  • 1 dl olivlja
  • 1 nypa mald muskotnöt
  • 1 msk smör
  • Salt
  • Peppar
  • Servering
  • Färskriven parmesanost
  • Instruktioner

    1. Skölj och skär sparrisen i små bitar. Den nedersta träiga biten av stjälken skärs av och kastas. Spara några sparristoppar att dekorera portionerna med. Koka sparrisen i lättsaltat vatten i ca 10 minuter eller tills den mjuknat men fortfarande har kvar sin spänst.
    2. Kör sparrisen i en matberedare tillsammans med 3 msk pinjenötter, parmesanost, olivolja och en liten nypa muskot. Späd med några droppar vatten om det behövs. Smaka av med salt och peppar.
    3. Koka upp lättsaltat vatten i en kastrull och koka pastan al dente enligt anvisning på förpackningen. Häll av pastan i ett durkslag och häll tillbaka den i kastrullen. Häll i sparrisblandningen och smör, blanda noga.
    4. Servera pastan riktigt het. Toppa med resten av pinjenötterna och färskriven parmesanost.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben