Pappardelle med vildsvinsragu

Serverar: 6 portioner

Mustig och härlig pastasås med lite sting. I Umbrien i Italien är det mycket vanligt med viltragu av olika slag. Vildsvinsfärs hittar du i frysdisken i större butiker. Lår dig inte avskräckas av den långa koktiden, det blir en fantastiskt god pastasås som är suverän till pappardelle. Hittar du inte vildsvinsfärs så ta någon annan färs.

Ingredienser

  • 500 g vildsvinsfärs
  • ¾ dl olivolja
  • 1½ tsk salt
  • 1 tsk nymald svartpeppar
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 stjälkar selleri
  • 1 stor morot
  • 1 torkad och smulad peperoncino eller 1 krm chilipeppar
  • 1 lagerblad
  • 3 kvistar salvia
  • 2 kvistar rosmarin
  • 3 enbär
  • 2 dl rött vin
  • 1 burk finkrossade tomater, 400 g
  • 500 g pappardelle (bred pasta)
  • Servering
  • 100 g parmesanost, finriven
  • Instruktioner

    1. Bryn färsen i olivolja. Salta och peppra. Finhacka lök, vitlök, selleri och morot och låt det fräsa med färsen 5-10 minuter. Tillsätt kryddorna, vinet och tomaterna. Låt koka upp under omrörning och sedan sjuda på mycket svag värme under tättslutande lock ca 2 timmar. Rör då och då. Ta upp lagerbladet, kryddkvistarna och enbären.
    2. Koka pastan al dente enligt anvisning på paketet. Blanda ner lite olivolja i den avrunna pastan och blanda sedan med ragun. Smaka av med salt och peppar. Servera genast med riven parmesanost.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben