Paprikafyllda portionsbröd

Serverar: 12 portioner

Fiffigt värre att fylla bröden med paprika! Små och goda frallor som egentligen inte behöver något extra pålägg.

Ingredienser

  • 30 g jäst
  • 2 dl vatten, 37 grader
  • 1 tsk salt
  • 1 msk kallpressad rapsolja
  • 5 dl vetemjöl
  • Paprikafyllning
  • Olivolja
  • 2 röda paprikor
  • 1 dl solrosfrön
  • 1 krm cayennepeppar
  • En nypa salt
  • 2 tsk torkad rosmarin
  • 1 tsk citronsaft
  • Toppa med
  • Solrosfrön
  • Färsk rosmarin
  • Instruktioner

    1. Smula jästen i en bunke och tillsätt lite av vattnet. Rör tills jästen lösts upp. Tillsätt resten av vattnet, salt och rapsolja. Blanda ner mjölet och arbeta degen i minst 10 minuter, gärna i maskin. Låt jäsa till dubbelstorlek, ca 40 minuter.
    2. Sätt ugnen på 225 grader.
    3. Dela och kärna ur paprikorna. Lägg dem i en ugnsfast form med lite olivolja i botten och grilla dem i ca 25 minuter. Skalet ska bli svart.
    4. Rosta under tiden solrosfröna i en het panna i ett par minuter. Passa noga!
    5. Lägg paprikorna i en plastpåse i 10 minuter. Skala dem sedan och mixa paprikan utan skalet med rostade solrosfrön, cayennepeppar, salt och rosmarin. Smaka av med citronsaft.
    6. Smörj 12 muffinsformar eller en muffinsplåt med smör.
    7. Forma den jästa degen till en rulle och skär i 12 bitar. Lägg bitarna i formarna och tryck till en aning. Gör sedan ett hål med fingret i varje degbit och fyll hålet med en klick paprikafyllning.
    8. Strö över lite solrosfrön. Låt jäsa under duk i 30 minuter.
    9. Värm ugnen till 250 grader och grädda bröden i ca 10 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben