Paprikaröra

från Ungern

Ingredienser

  • 1 st stor gul lök
  • 1 st vitlöksklyfta
  • Smör
  • 2-3 msk tomatpuré
  • 3-4 st paprika, helst vit men alla sorter går
  • 1-2 dl vatten
  • Korv, smakrik och god efter behag
  • Salt
  • Osötat bröd
  • Instruktioner

    1. Skala och hacka löken. Smält löken i smöret, dvs låt inte löken bli brun. Skala och hacka vitlöken. Tillsätt vitlöken när löken nästan är klar. Tillsätt även tomatpurén.
    2. Skär paprikan i bitar. Ta inte med kärnorna. En halv paprika i 4 - 6 bitar. Tillsätt paprikan.
    3. Häll på lite vatten. Start med max 1 dl. Paprikan släpper nämligen ifrån sig vatten. Det är bättre att tillsätta mer vatten mot slutet om det behövs.
    4. Puttra tills paprikan är mjuk. Tar ca 20 minuter. Tillsätt vatten om det behövs. Det ska vara som en slaskig gryta.
    5. Tillsätt korven när paprikan börjar bli klar. Puttra tills korven är färdig. Smaka av med salt.
    6. Servera med mjukt osötat bröd.
    7. Om du utesluter korven och inte gör röran alltför slaskig så är den jättegod till massor av maträtter

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben