Paprikasoppa

Serverar: 8 portioner

Tid: 30 minuter

God och nyttig med nybakt bröd och västerbottensost

Ingredienser

  • 6 röda paprikor
  • 3 gula lökar
  • 4 vitlöksklyftor
  • 2 l vatten
  • 3 tärningar grönsaksbulong
  • 2,5 dl creme fraiche
  • 2 knivsuddar cayennepappar
  • Salt
  • Peppar
  • Persilja
  • Instruktioner

    Paprika och löken grovhackas och kokes mjuk i vattnet Tag upp grönsakerna med hålslev och mixa det. Passeras därefter för att få bort skal och ev. kärnor genom en sil och hälles tillbaks i spadet. Tillsätt buljongtärningarna Tillsätt creme fraichen och krydda Strö persilja över vid servering

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Cassiopeya 20 oktober 2011

    Helt okej soppa, men jag hade gärna velat ha lite mer smak av paprika. Hade i paprikapulver också, och skippade persilja som inte är någon favorit. Nästa gång skulle jag nog vilja ha i pasta och kanske något rökt kött, typ knaperstekt bacon.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben