Par i fisk med dillpotatis och champagnesås

Serverar: 4 portioner

Riktigt lyxig fiskmiddag.

Ingredienser

  • 1 kg delikatesspotatis
  • Ca 30 g smör
  • Salt
  • Vitpeppar eller svartpeppar
  • 2 msk hackad dill
  • Ca 500 g mittbit av lax, skinn- och benfri
  • 300-400 g vit fisk, t ex torskrygg
  • Champagnesås
  • ½ finhackad rödlök
  • 1 dl vatten
  • 2 msk hummerfond
  • 2 dl mousserande vitt torrt vin
  • 2 dl crème fraiche
  • Tillbehör
  • 2 knippor grön sparris
  • Sallad
  • Citronklyftor
  • Instruktioner

    1. Skrubba potatisen väl och dela i lika stora bitar. Blanda smör, salt, peppar och dill. Fördela potatisen i en långpanna och klicka dillsmöret över. stek i 200 grader i ca 10 min. Ta ut formen och rulla potatisarna så alla ytorna täcks med smöret. Stek ytterligare 15 min tills potatisen är klar och fått färg. Krydda extra med salt och peppar.
    2. Fräs löken mjuk i smör, salta och peppra. Tillsätt vatten, fond och häften av vinet. Koka ihop i ca 10 min. Häll i crème fraiche, koka upp och späd med vinet.
    3. Krydda fisken svart- och vitpeppar. Stek bitarna i smör och servera dem med potatis, sås och tillbehören.

    Liknande recept

    4.7
    50 min
    2-3
    3

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben