Parmainlindad oxfilé i rödvinssås

Serverar: 4 portioner

En festrätt!

Ingredienser

  • 800 g oxfilé, hel bit
  • 16 skivor parmaskinka, rökt
  • Välj alla el. några av
  • 2 msk gräslök, hackad
  • 2 msk persilja, finhackad
  • 1 msk timjan, färsk, hackad
  • 1 msk rosmarin, färsk, hackad
  • 0,5 msk koriander, färskhackad
  • Salt
  • Peppar
  • Hushållssnöre, att binda ihop med
  • Sås
  • 6 dl rött vin
  • 1,5 msk strösocker
  • 2 stänk matlagningssoja
  • 2 msk kalvfond, konc
  • 200 g smör
  • Matlagningsmjöl
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 180°C.
    2. Putsa köttet rent från hinnor och senor. Filén bör vara så jämntjock som möjligt. Parmaskivorna bör inte vara alltför tunna.
    3. Rulla köttet i torra kryddor (salt, peppar). Finhacka färska kryddor och blanda. Lägg ut skinkan och strö över kryddorna. Rulla in köttet i skinkan och bind ihop.
    4. Lägg köttet på galler med plåt under. Sätt i ugn i 15 minuter. Ta ut köttet och låt det vila i 15 minuter. Sätt tillbaka i ugnen i 20 minuter, tag ut och låt vila 15 minuter.
    5. Sås: Koka ner vin tills 2/3-delar återstår. Tillsätt socker, fond och soja. Småkoka i ett par minuter. Vispa ner smör klickvis. Tillsätt lite matlagningsmjöl om tjockare sås önskas. Låt småkoka i 3 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben