Parmalindad Fläskfilé

Serverar: 4 portioner

Tid: 40 minuter

En god bjudrätt .

Ingredienser

  • 1 fläskfilé ca 500g
  • 1 knippe persilja
  • parmaskinka ca 100 g
  • salt peppar
  • Dijonsås
  • 2 dl vatten¨
  • 2 msk kalvfond
  • 2dl créme fraiche
  • 2 tsk soja
  • 1 msk dijon senap
  • 2 msk vetemjöl
  • 3 msk hackad timjan
  • Instruktioner

    1. Skär en ficka längs med filén. Hacka persiljan och lägg i fäst ihop med tandpetare. Gnid filén med salt och peppar pensla på senapen och linda in filén med skinkan. Stek i ugnen på 225 grader tills filen har en innertempratur på 70 grader det tar ca 25 minuter 2. Blanda alla ingredienser utom timjan i en kastrull.Låt koka upp och sjuda ca 5 minuter smaka av och blanda ner timjan. 3. Ta bort tanpetarna och skär upp köttet i skivor servera med såsen och ris och en grönsallad

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben