Parmalindad fläskfilé med balsamsås

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme

Mmmm, varför inte till nyårsfesten.

Ingredienser

  • 600 g fläskfilé
  • 5-6 soltorkade tomater
  • ½ kruka basilika
  • 50 g färsk parmesanost
  • salt och peppar
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 4 skivor parmaskinka eller annan lufttorkad skinka
  • smör/olivolja
  • Balsamsås
  • 2 dl grädde
  • 2 msk balsamvinäger
  • 1 msk kycklingfond
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • salt och peppar
  • Instruktioner

    Ugn 225 grader Putsa fläskfilén fri från senor. Gör ett snitt längs med hela filen. Grovhacka tomaterna, hacka basilikan och riv permesanosten. Blanda allt med vitlöken och lägg i snittet. Salta och peppra. Linda skinkan runt filén. Bryn filén runt om i smör eller olivolja i en stekpanna och sätt in i ugnen i ca 15 min. Blanda grädde, vinäger, fond och vitlöken i en kastrull. Koka ihop i några minuter och smaka av med salt och peppar. Skiva upp den helstekta fläskfilén i lagom strora skivor och häll på såsen. Servera med ris, pasta, potatis eller vad som önskas.

    Liknande recept

    Kommentarer (4)

    misspepper 31 januari 2009

    Jag provade denna rätt och den är super.

    misspepper 31 januari 2009

    Jag provade denna rätt och den är super.

    tallgatanb 28 februari 2011

    Vilken smaskig rätt. Toppbetyg. Kommer jag verkligen göra om. Mumma!

    tallgatanb 11 mars 2011

    Riktigt riktigt gott! Rekommenderas varmt.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben