Parmalindad laxburgare

Serverar: 4 portioner

Laxfärsen gör du på ett kick. Biffarna är lindade i parmaskinka.

Ingredienser

  • 500-600 g skinn- och benfri laxfilé
  • 2 salladslökar, strimlade
  • 1 dl gröna oliver med sardeller
  • Salt
  • Svartpeppar
  • 4 skivor parmaskinka
  • 4 formbröd, gärna fullkorn
  • Salladsblad
  • Tomatsallad
  • 3 stora mogna tomater
  • 3 salladslökar
  • 1 ask smörgåskrasse
  • Olivolja
  • Balsamvinäger
  • Instruktioner

    1. Kör laxen hastigt i matberedare till en grov färs tillsammans med salladslök och oliver. Salta och peppra och forma fyra burgare. Platta till dem lätt. Linda en skiva skinka tvärs över.
    2. Tomatsallad: Skär tomaterna i bitar och strimla salladslöken. Blanda med krasse, salt och peppar. Rör i lite olivolja och ett par droppar balsamvinäger.
    3. Grilla burgarna cirka 2 minuter på varje sida. Grilla eller rosta bröden. Servera burgarna med bröd och sallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben