Parmarullar

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

God som förrätt, på buffén eller som en lätt sommarlunch tillsammans med bröd.

Ingredienser

  • 250 g mascarpone
  • 1 tsk torkad oregano
  • salt
  • nymald svartpeppar
  • Saft från 1/2 citron
  • 150 g parmaskinka
  • 1 huvud ekbladssallad
  • 1 dl svarta urkärnade oliver
  • lite färsk basilika
  • ca 1 dl valnötsolja eller olivolja
  • 3 msk balsamvinäger
  • Instruktioner

    1. Lägg mascarponen i en skål. Tillsätt oregano, salt, svartpeppar, citronsaft och rör ihop till en kräm.
    2. Lägg ut en stor bit plastfolie, ca 35 x 35 cm, på köksbänken. Lägg paramskinkan ovanpå, lite omlott, så att den formar en kvadrat om ca 25 x 25 cm. Bred mascarponekrämen i ett jämnt lager över skinkan. Rulla ihop till en rulle, så spänt som möjligt. Slå in rullen i plastfolie och låt ligga i frysen 30 minuter.
    3. Skär rullen i ganska tjocka skivor. Skölj salladen och låt den rinna av ordentligt. Lägg upp den på 4 fat eller på ett större fat och lägg parmarullar ovanpå. Garnera med svarta oliver och basilikablad.
    4. Blanda ihop valnötsolja, balsamvinäger, salt och peppar. Häll dressingen över salladsbladen och servera.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben