Parmarullar med pesto och mozzarella.

Serverar: 20 portioner

Tid: 15 minuter

Bjud som små mumsbitar eller som förrätt. Supergoda!

Ingredienser

  • 150 g parmaskinka i skivor
  • 2 paket mozzarellaost, à 125 g
  • 100 g soltorkade tomater i olja
  • Pesto
  • 50 g mandel
  • 1 knippe bladpersilja, 25 g
  • ½ kruka basilika
  • 1 vitlöksklyfta
  • 25 g riven parmesanost
  • 2 msk olivolja från tomatburken
  • ½ krm svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Koka upp lite vatten i en kastrull. Lägg ner mandeln och låt koka 1-2 min tills den flyter och skalet lossnar lätt. mandeln får inte koka för länge, för då blir den seg. Häll av vattnet i en sil och tryck ut mandeln ur skalet.
    2. Plocka persilje- och basilikablad från stjälkarna. Skala vitlöksklyftan. finfördela persiljeblad, basilika, vitlök och mandel med en stavmixer. tillsätt parmesan, olja och peppar. Blir peston för smulig kan man tillsätta mer olja.
    3. Klipp bort ev fett på skinkan och lägg ut den på plastfilm till en rektangel, ca 40 x 20 cm. Skiva mozzarellan tunt, Använd gärna en äggskärare.
    4. Lägg ut mozzarellaskivorna på ena halvans långsida av skinkan. Bred peston över mozzarellan.
    5. Hacka tomaterna och sprid ut dem över peston. Rulla ihop som en rulltårta. Börja att rulla där osten ligger. Skär i lagom stora skivor och garnera gärna med basilikablad.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Cassiopeya 7 oktober 2010

    Låter spännande, ska jag prova på mitt kalas! Tack för receptet=) Återkommer med betyg när jag ätit dem...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben