Parmarullar på pastabädd

Serverar: 4 portioner

Den läckra parmaskinkan är god även i varma rätter. Här fyller du den med en basilikakeso och gratinerar rullarna - enkelt och gott. Servera med paprikasallad.

Ingredienser

  • 12 skivor parmaskinka , tjockt skivad
  • 250 g pasta , penne
  • 1½ dl keso , naturell
  • 1½ dl kesella gourmet
  • 1 kruka färsk , hackad basilika
  • 3 msk färskriven parmesanost
  • Sås
  • 2 dl matlagningsgrädde
  • 4 msk chilisås
  • ½ krm svartpeppar
  • Paprikasallad
  • 1 röd paprika
  • 1 gul paprika
  • 1 grön paprika
  • 1 röd lök
  • 2 msk olja
  • 1 msk vitvins- eller äppelcidervinäger
  • Instruktioner

    1. Börja med att koka pastan. Låt den koka en minut kortare än vad förpackningen anger. Låt pastan rinna av och häll den i en ugnsfast form.
    2. Gör paprikasalladen medan pastan kokar. Skölj och kärna ur paprikorna och strimla dem på längden. Hacka den röda löken fint. Blanda olja och vinäger. Blanda alltsammans i en skål.
    3. Sätt ugnen på 200 grader. Blanda keso och kesella med den hackade basilikan. Lägg en klick på varje skinkbit och rulla ihop. Lägg rullarna med skarvarna nedåt ovanpå den kokta pastan i formen.
    4. Blanda matlagningsgrädden med chilisås. Smaka av med svartpeppar. Häll såsen över skinkrullarna och pastan. Strö över parmesanost och gratinera i ugnen 10-15 minuter. Servera med paprikasalladen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben