Parmesan- och nötstänger

Serverar: 22-24 portioner

Smakrika smördegsstänger som passar till det mesta i soppväg, inte alls dumma till drinken heller.

Ingredienser

  • 4 smördegsplattor
  • 1 dl färskriven parmesanost
  • 1 dl hackade pinje- eller hasselnötter
  • 2 ägg
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225 grader. Tina smördegsplattorna och kavla ut på längden, de ska bli ca en halv gång så stora. Rör sedan ihop parmesanosten med nötterna.
    2. Vispa upp äggen och pensla smördegsplattorna, tryck fast nötblandningen med handflatorna. Skär eller sporra plattorna i ca 1 ½ cm breda remsor. Vrid dem till spiraler och lägg på en bakpappersklädd plåt.
    3. Grädda i mitten av ugnen 8-10 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben