Parmesan- och olivstänger
Goda och spröda tilltugg till fördrinken
Ingredienser
4-5 svarta oliver
50 g rumsvarmt smör
1 1/4 dl vetemjöl
1 dl riven parmesanost
Grovt salt
Instruktioner
Finhacka oliverna. Arbeta snabbt ihop smör, mjöl, parmesanost och oliver till en deg. Låt vila i kylskåp i 30 min.
Dela degen i två delar och rulla ut till fingertjocka längder. Lägg på bakplåtspapper på en plåt. Skär längderna i 6-7 cm långa stänger.
Strö över grovsalt och grädda i 200 grader ca 10 minuter eller tills stängerna fått en gyllene färg. Låt dem svalna innan de tas från plåten.
Liknande recept
Fikon med balsamsås och ost
4
Melonbåtar med skinka
4
Ugnsbakad aubergine med färsröra
3
4
Örtbakad lax med jordärtskockor
4
Parmesan- och vitlöksbullar
20
Parmesan- och vingratinerad fänkål till rökt lax
5
4
1
Parmesan- och vitlökskyckling
30 min
4
Parmesan- och ruccolasås
5
4
1
Parmesan- och purjolökspaj med parmaskinka
6
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!