Parmesan- och olivstänger

Goda och spröda tilltugg till fördrinken

Ingredienser

  • 4-5 svarta oliver
  • 50 g rumsvarmt smör
  • 1 1/4 dl vetemjöl
  • 1 dl riven parmesanost
  • Grovt salt
  • Instruktioner

    1. Finhacka oliverna. Arbeta snabbt ihop smör, mjöl, parmesanost och oliver till en deg. Låt vila i kylskåp i 30 min.
    2. Dela degen i två delar och rulla ut till fingertjocka längder. Lägg på bakplåtspapper på en plåt. Skär längderna i 6-7 cm långa stänger.
    3. Strö över grovsalt och grädda i 200 grader ca 10 minuter eller tills stängerna fått en gyllene färg. Låt dem svalna innan de tas från plåten.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben