Parmesanfranska i bakmaskin

Serverar: 1 portioner

Det stod en påse torkad riven parmesanost som blivit över i kylen. Provade då att använda den till ett bröd i bakmaskinen. Resultatet blev mycket lyckat. Så nu har kära hustrun köpt hem fler påsar. Jag förstod hennes pik, så det är bara att baka fler bröd.

Ingredienser

  • 33 cl vatten
  • 30 g smör
  • 1 tsk salt
  • 2 msk torrmjölk
  • 2 msk strösocker
  • 40 g riven parmesanost (1 påse)
  • 520 g vetemjöl (8-9 dl)
  • 1½ tsk torrjäst
  • Instruktioner

    Lägg i alla ingredienser i den ordning de står i ingredienslista i degbunken. Det viktiga är att torrjästen inte kommer i kontakt med vattnet innan maskinen startas. Ställ in på program ”standard 900 g.”

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben