Parmesanfylld kycklingfilé

Serverar: 4 portioner

Detta är ett recept jag har bjudit på många gånger. Jättegott. Glöm inte att kycklingen smakar bäst med spenatsalladen som finns bland mina recept.

Ingredienser

  • 4 kycklingfiléer
  • Marinad
  • 1 msk kinesisk soja
  • 1 msk japansk soja
  • 2 msk olja
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 krm vitpeppar
  • 2 krm salt
  • Fyllning
  • 1 dl riven parmesanost
  • 1 dl färsk basilika
  • 1 dl vitt matlagningsvin
  • 2 tomater
  • Parmesanost att strö över
  • Instruktioner

    1. Skär ett djupt snitt i varje kycklingfilé. Blanda marinaden och låt fileérna ligga i marinaden minst en timme.
    2. Blanda parmesanost och finhackad basilika till fyllningen. Skiva tomaterna.
    3. Ta upp filéerna och fyll fickorna med tomater och ostbasilikablandning. Lägg filéerna i en ugnssäker form. Häll det vita vinet i formen runt kycklingen. Strö över lite riven parmesanost och tillaga i nedre delen av ugnen, 20-30 minuter i 200 grader.
    4. Köttsaften ska vara klar när den är färdig. Skär upp filéerna i sneda skivor och servera med färsk pasta, spenatsallad och skyn.

    Liknande recept

    4
    1 h 15 min
    4
    1

    Kommentarer (1)

    popik 27 mars 2009

    Ska vinet blandas med ost-basilikablandningen eller, det står inget i beskrivningen vad jag ska göra med vinet.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben