Parmesangratinerad fänkål

Serverar: 4 portioner

Tid: 40 minuter

Gott till fisk men passar också bra till t ex pastrami eller prosciutto.

Ingredienser

  • 4 medelstora fänkålsstånd
  • 2 dl vispgrädde
  • 3-4 dl riven parmesan, helst färskriven
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 180 grader.
    2. Dela fänkålen i kvartar på längden.
    3. Koka i lättsaltat vatten ca 5 minuter eller tills de nätt och jämt känns mjuka.
    4. Ta upp dem med hålslev och låt dem rinna av.
    5. Lägg i ugnsfast form och häll över grädden.
    6. Dra några tag med pepparkvarnen och strö över en gnutta salt.
    7. Fördela parmesanosten över fänkålen.
    8. Gratinera i ugnen 25-30 minuter tills parmensanosten fått fin färg.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben