Parmesangratinerad färskpotatis

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Perfekt att "slänga ihop" till en köttbit.

Ingredienser

  • 800 g fryst färskpotatis
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk flytande honung
  • 1 knippa persilja
  • 50 g parmesanost
  • Skal från ½ citron
  • 2 msk ströbröd
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    Koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten i ca 15 min. Prova med sticka. Smörj en ugnssäker form, lägg potatisen i formen, ringla över olivolja och honung. Hacka persiljan grovt och fördela den över potatisen. Hyvla till sist över parmesanost och vänd ner rivet citronskal och ströbröd. Salta och peppra. Gratinera i ugnen i 225 grader ca 10 minuter i mitten av ugnen tills osten smält. Servera gärna med grillad eller stekt kotlett och en färdig barbequesås.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben