Parmesangratinerad Kycklingfilé
Kycklingfilé, parmesanost, grädde och vitlök.
Kan det bli bättre?
Ingredienser
4 medelstora kycklingfiléer
5 dl grädde (visp eller matlagnignsgrädde)
200 g riven parmesanost (färdig i påse går bra)
4 vitlöksklyftor
2 hönsbuljongtärningar
1 msk körvel
Salt
Vitpeppar
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200-225 grader.
Dela kycklingfiléerna i mindre bitar, ca 3-4 strimlor/bitar per filé blir bra. Sprid dessa bitar i botten på en stor ugnsform.
Häll grädden i en bunke, tillsätt parmesan, pressad vitlök, nermsulade buljongtärningar, körvel och salt och peppar efter smal. Vispa samman alltihop och häll över kycklingbitarna i formen.
Ställ in formen i ugnen och gratinera i ca 45 min.
blir ytan för mörk kan du lägga lite folie över.
- Servera den underbara kycklingen och såsen till kokt pressad potatis och en god grönsallad!
Liknande recept
Kommentarer (6)
Det var super gott:-) Till och med mina "kinkiga" barn gillade maten.... Kommer absolut att lagas fler gånger.
Helt underbart och enkelt recept. Skall prova med lite andra kryddor nästa gång
Tack för detta underbara recept!
Mums! Detta kommer vi göra fler gånger! Tack
Kyckling ? - nja ? Men denna - Wow !!!
Detta gjordes till lunch/middag idag. kanon gott :) hade tyvär varken körvel eller vitlöksklyftor hemmma så det fick bli lite dragon och timjan samt vitlökspulver i stället samt pyttelite curry