Parmesangratinerad Kycklingfilé

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme

Kycklingfilé, parmesanost, grädde och vitlök. Kan det bli bättre?

Ingredienser

  • 4 medelstora kycklingfiléer
  • 5 dl grädde (visp eller matlagnignsgrädde)
  • 200 g riven parmesanost (färdig i påse går bra)
  • 4 vitlöksklyftor
  • 2 hönsbuljongtärningar
  • 1 msk körvel
  • Salt
  • Vitpeppar
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200-225 grader. Dela kycklingfiléerna i mindre bitar, ca 3-4 strimlor/bitar per filé blir bra. Sprid dessa bitar i botten på en stor ugnsform. Häll grädden i en bunke, tillsätt parmesan, pressad vitlök, nermsulade buljongtärningar, körvel och salt och peppar efter smal. Vispa samman alltihop och häll över kycklingbitarna i formen. Ställ in formen i ugnen och gratinera i ca 45 min. blir ytan för mörk kan du lägga lite folie över.
    2. Servera den underbara kycklingen och såsen till kokt pressad potatis och en god grönsallad!

    Liknande recept

    4
    1 h 15 min
    4
    1

    Kommentarer (6)

    sannado 28 januari 2010

    Det var super gott:-) Till och med mina "kinkiga" barn gillade maten.... Kommer absolut att lagas fler gånger.

    junsele 10 april 2010

    Helt underbart och enkelt recept. Skall prova med lite andra kryddor nästa gång

    susko 29 april 2010

    Tack för detta underbara recept!

    Minne 22 juni 2011

    Mums! Detta kommer vi göra fler gånger! Tack

    hecto 30 augusti 2011

    Kyckling ? - nja ? Men denna - Wow !!!

    Tequilasun85 10 maj 2012

    Detta gjordes till lunch/middag idag. kanon gott :) hade tyvär varken körvel eller vitlöksklyftor hemmma så det fick bli lite dragon och timjan samt vitlökspulver i stället samt pyttelite curry

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben