Parmesangratinerad pasta

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme 15 minuter

En supergod pastagratäng som passar bra till middagsbjudning. Fick receptet av en kollega på jobbet när vi bytte våra bästa recept.

Ingredienser

  • 300 g stora makaroner eller tagliatelle
  • 1 burk krossade tomater, ca 400 g
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 250 g färska champinjoner
  • 1 gul lök
  • 150-200 g rökt skinka
  • 100 g fetaost
  • 4 marinerade soltorkade tomater
  • 12-15 svarta oliver
  • 3 dl mellangrädde
  • ½ tsk salt
  • Nymalen svartpeppar
  • Färskriven parmesan
  • Instruktioner

    Tillagas i ugn 250 grader på nedersta falsen. Koka pastan enligt instruktion och låt rinna av. Koka ihop krossade tomater och buljongtärning till en tjock sås i ca 15 min, rör om då och då. Rensa och skiva champinjoner, skala och skiva lök. Fräs champinjonerna och löken i olja tills all vätska har kokat in Skär skinka, fetaost och soltorkade tomater i mindre bitar. Varva pasta, tomatsås, champinjoner, lök, skinka, fetaost och soltorkade tomater i en form Vispa ihop grädde, salt och peppar och häll över gratängen. Strö över rikligt med riven parmesan. Gratinera ca 15 min i ugnen Till servering: sallad

    Liknande recept

    4.8
    30 min
    5-6
    4

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben