Parmesangratinerad spättafilé med paprikasås och ris

Serverar: 4 portioner

GI-recept!

Ingredienser

  • 4 portioner fullkornsris
  • En bit parmesanost
  • Salt
  • Peppar
  • 1 ägg
  • 400 g spättafiléer
  • Rapsolja och lite flytande margarin
  • 100 g vaxbönor eller gröna bönor
  • 5 rostade paprikor på burk
  • 2 dl kesella 10 %
  • ½ dl crème fraiche 34 %
  • 1 dl hackad färsk mynta
  • Instruktioner

    1. Koka fullkornsriset.
    2. Riv parmesanosten, salta och peppra. Vispa ägget lätt och doppa spättafiléerna först i ägget och sedan i parmesanosten. Stek i rapsolja och lite flytande margarin på medelstark värme några minuter på varje sida.
    3. Koka vaxbönorna. Mixa de rostade paprikorna och blanda med kesella och crème fraiche. Smaka av med salt och peppar. Hacka myntan och blanda med det kokta fullkornsriset.

    Liknande recept

    4
    45 min
    6-8
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben