Parmesankryddad kycklingfilé

Serverar: 4 portioner

Möra, saftiga kycklingfiléer på fräsch spenatbädd blir en sund och läcker måltid.

Ingredienser

  • 4 kycklingfiléer
  • 2 msk mjöl
  • ½ - 1 krm svartpeppar
  • 2 tsk margarin
  • 500 g färsk spenat eller 250 g fryst bladspenat
  • 2 msk färsk hackad basilika
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • ½ dl riven parmesanost
  • Instruktioner

    1. Blanda mjöl och peppar. Skölj och torka av kycklingfiléerna samt vänd dem i mjölblandninen. Skaka av överflödigt mjöl och försök få paneringen så tunn som möjligt.
    2. Smält matfettet på medelvärme i en fettsnål, stor stekpanna. Bryn kycklingköttet och låt det steka färdigt tills det inte längre är rosafärgat inuti, ca 10 minuter. Ställ pannan åt sidan, täck med folie och håll varmt.
    3. Ansa och skölj den färska spenaten noga och koka den lätt i saltat vatten ca 5 minuter, häll bort spadet. Tillsätt basilika och vitlök, låt puttra samman, 1-2 minuter. Vänd spenatblandningen med en gaffel.
    4. Lägg upp spenatblandningen på ett serveringsfat och kycklingfiléerna ovanpå. Strö över parmesanost. Servera genast.

    Liknande recept

    4
    1 h 15 min
    4
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben