Parmesankryddad kycklingfilé
Möra, saftiga kycklingfiléer på fräsch spenatbädd blir en sund och läcker måltid.
Ingredienser
4 kycklingfiléer
2 msk mjöl
½ - 1 krm svartpeppar
2 tsk margarin
500 g färsk spenat eller 250 g fryst bladspenat
2 msk färsk hackad basilika
1 pressad vitlöksklyfta
½ dl riven parmesanost
Instruktioner
- Blanda mjöl och peppar. Skölj och torka av kycklingfiléerna samt vänd dem i mjölblandninen. Skaka av överflödigt mjöl och försök få paneringen så tunn som möjligt.
- Smält matfettet på medelvärme i en fettsnål, stor stekpanna. Bryn kycklingköttet och låt det steka färdigt tills det inte längre är rosafärgat inuti, ca 10 minuter. Ställ pannan åt sidan, täck med folie och håll varmt.
- Ansa och skölj den färska spenaten noga och koka den lätt i saltat vatten ca 5 minuter, häll bort spadet. Tillsätt basilika och vitlök, låt puttra samman, 1-2 minuter. Vänd spenatblandningen med en gaffel.
- Lägg upp spenatblandningen på ett serveringsfat och kycklingfiléerna ovanpå. Strö över parmesanost. Servera genast.
Liknande recept
Kommentarer (0)