Parmesanpanerad kycklingfilé

Serverar: 4 portioner

Tid: 45 minuter

Jättegod kycklingrätt

Ingredienser

  • 4 kycklingfiléer
  • 2 ägg
  • 2 dl ströbröd
  • 1 dl finriven parmesan
  • 1 dl finriven stark ost, gärna lagrad cheddar
  • 1 tsk torkad dragon
  • Salt
  • Vitpeppar
  • Smör
  • Instruktioner

    1. Skiva kycklingfiléerna till två tunnare skivor.
    2. Vispa äggen och lägg i kycklingskivorna.
    3. Blanda ströbröd, parmesan och osten tillsammans med dragon. Vänd sedan kycklingbitarna i paneringen, det ska täcka runt om. Låt gärna köttbitarna vila i kylen en stund så sätter sig paneringen bättre.
    4. Stek kycklingbitarna i smör, några minuter på varje sida. Salta och peppra efter smak.

    Liknande recept

    4
    1 h 15 min
    4
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben