Parmesanpanerad kycklingfilé

Serverar: 4 portioner

Gott till är lätt smörstekt gurka och rädisor. Till godkännaren: ej samma

Ingredienser

  • 4 kycklingfiléer
  • Salt
  • Peppar
  • 2 krm nymalen svartpeppar
  • 1½ dl ströbröd
  • 4 msk färskriven parmesan
  • 1½ gurka
  • 1 knippe rädisor
  • 1 msk smör
  • Olivolja
  • 1 knippe gräslök, hackad
  • Smörsky
  • 50 g smör
  • 2 dl vatten
  • 2 dl vitt vin
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader. Krydda kycklingfiléerna med salt och peppar. Blanda ströbröd och riven parmesan. Pensla filéerna med olivolja, vänd dem sedan i ströbrödsblandningen. Låt gärna vila 30 minuter så paneringen sätter sig. Bryn dem runt om i smör och olivolja. Lägg över på ett ugnsfat och stek 15-20 minuter. Kontrollera att köttet är genomstekt. Dela gurkan och kärna ur den. Skär i 5 cm stavar. Skiva rädisorna tunt.
    2. Smörsky: Koka smör, vatten och vin 5-10 minuter. Red lätt med maizenaredning, såsen ska vara tunn. Smaka av med salt och peppar.
    3. Stek gurkstavarna och rädisorna hastigt i smör. Fördela på 4 varma tallrikar. Skär kycklingfiléerna i sneda skivor och lägg ovanpå. Vänd ner gräslöken i smörskyn och ringla den över.
    4. Couscous eller ris är gott att servera till.

    Liknande recept

    4
    1 h 15 min
    4
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben