Parmesanpanerade köttrullar med polenta

Serverar: 4 portioner

Köttrullarna vilar på en bädd av krämig polenta. 521 kalorier per portion 25 g fett 34 g protein 30 g kolhydrater

Ingredienser

  • 1 kruka bladpersilja
  • 50 g parmesanost
  • ½ vitlöksklyfta
  • 3 msk ströbröd
  • 2 tsk olivolja
  • 1 tsk salt
  • 2 krm malen svartpeppar
  • 400 g lövbiff
  • 300 g blandsvamp, tex trattkantarelller och karljohansvamp
  • 2 msk smör
  • ½ tsk salt
  • 250 g frysta haricots verts
  • 1 msk färskpressad citronjuice
  • 1 msk olivolja
  • ½ dl torrt vitt vin
  • Servering
  • 2 dl polenta, 5-minuters
  • 50 g taleggio-ost
  • Instruktioner

    1. Skölj och hacka bladpersiljan. Finriv osten. Skala och riv vitlöksklyftan eller mosa den i en mortel. Nyp ihop persilja, ost, vitlök, ströbröd, olja, salt och peppar med händerna till en smulig blandning. Banka ut köttet mellan plastfolie med en kavel, salta. Panera köttet i smulblandningen och rulla det till tajta rullar.
    2. Stek svampen i smör ca 5 minuter, salta, lägg åt sidan. Koka haricots vertsen enligt anvisningen på förpackningen. Blanda svamp och haricots verts, pressa över citronjuice. Stek köttet först med skarven nedåt och sedan runt om till fin färg i oljan i en het panna, ca 4 minuter. Tillsätt vinet, sänk värmen och låt alkoholen ånga bort 5 minuter.
    3. Koka polentan enligt anvisning på förpackningen. Rör ner bitar av taggeio-osten i den varma polentan. Servera rullarna med den krämiga polentan, svamp och haricots verts.

    Liknande recept

    5
    1 h 20 min
    4-6
    1 h 30 min
    6-8

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben