Parmesanstekt kycklingfilé med quinoa & paprikasås

Serverar: 4 portioner

En läcker rätt med vacker färg på såsen.

Ingredienser

  • 2 dl quinoa (vit)
  • 3 tsk salt
  • 1 ägg
  • 2 tsk nymalen svartpeppar
  • 500 g kycklingfilé
  • 2 msk vetemjöl/dinkelmjöl
  • 2 dl parmesanost, färskriven
  • 1 ½ dl olivolja
  • 2 röda paprikor
  • 1 zucchini
  • 1 msk färsk timjan
  • 1 msk pressad citronsaft
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 250°. Koka quinoa varsamt i 4 dl vatten med 1 tsk salt i cirka 15 minuter.
    2. Vispa ägget med 1 tsk salt och dra några varv med svartpepparkvarnen. Skär kycklingfiléerna på längden och panera bitarna genom att vända dem i mjölet, doppa dem i ägget och sedan i parmesan. Klappa in osten med handen. Hetta upp ½ dl olivolja i stekpanna och fräs bitarna tills de börjar få färg, sänk till medelvärme och låt steka 3–5 minuter.
    3. Dela varje paprika i fyra bitar och skär bort innanmätet. Skär zucchinin i 1 cm tjocka skivor. Lägg paprika (med skalet uppåt) och zucchini på en bakpappersklädd plåt, pensla med olivolja och strö över timjan. Sätt på ugnens grillfunktion och kör in plåten tills zucchinin fått fin färg. Ta ut zucchinin och krydda med lite salt och svartpeppar. Låt paprikan bli svart i skalet. Ta ut, låt svalna något under fuktigt hushållspapper och skala sedan.
    4. Stavmixa paprikan med den olivolja som återstår från penslingen, smaka av med citronsaft, salt och svartpeppar.
    5. Arrangera kycklingen, quinoa och zucchinin på tallrikar och häll över paprikasås.

    Liknande recept

    4
    1 h 15 min
    4
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben